Notícies


El síndic major assisteix a l’acte de commemoració del 40è aniversari de l’aprovació de la Llei orgànica del Tribunal de Comptes

Palma, dijous 9 de juny de 2022

L’acte va tenir lloc a Alcalá de Henares, el 9 de juny.

El síndic major va assistir, juntament amb els presidents dels Òrgans de Control Extern, a l’acte que va organitzar el Tribunal de Comptes per commemorar el 40è aniversari de l’aprovació de la Llei orgànica 2/1982, de 12 de maig, del Tribunal de Comptes. D’acord amb les paraules de la presidenta d’aquest òrgan, el Tribunal volia celebrar «no només l’aniversari de la LOTCu, sinó també la maduresa d’un sistema de control extern que s’ha gestat i consolidat al llarg d’aquests anys».

D’altra banda, el conseller del Departament de Fiscalització de les Comunitats Autònomes, Luis Antonio Ortiz de Mendívil, va constatar durant la seva intervenció la intensa col·laboració entre el Tribunal de Comptes i els Òrgans de Control Extern a tots els nivells, de forma especial en l’àmbit de l’administració electrònica.

El president de l’Associació d’Òrgans de Control Extern, Vicent Cucarella, síndic major de la Comunitat Valenciana, va afegir que aquesta cooperació entre els OCEx i el Tribunal de Comptes és molt beneficiosa per al control extern i va voler traslladar l’agraïment dels OCEx al Tribunal per haver-los fet partícips de la commemoració del 40è aniversari de la Llei del Tribunal de Comptes.

L’acte, al qual varen assistir els membres del Ple de l’esmentat Tribunal, va tenir lloc a la Sala de Conferències Internacionals del Col·legi de Sant Ildefons de la Universitat d’Alcalá, en un gest simbòlic d’aliança i proximitat amb les universitats.

Aquest acte va tenir lloc una setmana després que el rei Felip VI rebés en audiència els membres del Ple del Tribunal de Comptes i és el segon d’una sèrie d’accions amb les quals el Tribunal celebrarà aquesta efemèride, entre les quals hi haurà diverses jornades de reflexió al llarg d’aquest aniversari en distintes universitats amb els quals es pretén estrènyer llaços, segons la presidenta del Tribunal.

A més, va presentar el lema «Comptam per a tu», que acompanyarà des d’ara el missatge del Tribunal a la societat, i, per acabar, es va estrenar un vídeo de caràcter divulgatiu i didàctic que pretén, a través d’una explicació senzilla i un llenguatge directe, «apropar-nos més a la societat amb el propòsit que els ciutadans ens coneguin més bé».