Notícies


La Sindicatura de Comptes organitza l’XI Congrés i l’Assemblea General d’EURORAI

Palma, dimecres 19 d'octubre de 2022

En l'Assemblea General Joan C. Rosselló, síndic major, serà elegit president d'EURORAI.

La Sindicatura de Comptes de les Illes Balears organitza l'XI Congrés i l'Assemblea General d'EURORAI, l'Organització Europea de les Institucions Regionals de Control Extern del Sector Públic, que tindrà lloc a ses Illetes (Calvià) dijous, dia 20 d'octubre, per debatre sobre les auditories dels òrgans regionals de control extern en l'àmbit de la sanitat pública.

125 persones de diversos òrgans de control extern europeus i d'11 nacionalitats diferents (Alemanya, Àustria, Bòsnia i Hercegovina, el Brasil, Espanya, França, el Regne Unit, Lituània, Polònia, Portugal i Suïssa) assistiran al Congrés, la primera sessió del qual versarà sobre la perspectiva de diversos experts externs sobre el control financer i l'avaluació de les polítiques sanitàries, en què intervindran Guillem López Casanovas, catedràtic d'economia a la Universitat Pompeu Fabra, i Rosario Sánchez Grau, consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, com a ponents, i Joan C. Rosselló Villalonga, síndic major de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, com a moderador.

En la segona sessió es tractarà sobre la fiscalització d'hospitals i hi intervindran, d'Alemanya, Ulrich Keilmann, director d'auditoria del Tribunal de Comptes de Hesse, i Kay Barthel, president del Tribunal de Comptes de l'Estat federat de Saxònia-Anhalt; d'Àustria, Barbara Spindelbalker, auditora del Tribunal de Comptes de l'Estat federat de l'Alta Àustria; de França, Carole Collinet, presidenta de secció de la Cambra Regional de Comptes de Gran Est, y, del Regne Unit, Eva Thomas-Dudo i Derek Hoy, caps d'auditoria de l'Oficina d'Auditoria d'Escòcia, i David Thomas, director d'auditoria de l'Oficina Gal·lesa d'Auditoria. Moderarà aquesta sessió Roberto Fernández Llera, síndic major de la Sindicatura de Comptes del Principat d'Astúries.

La clausura de l'acte serà a càrrec de Friedrich Pammer, president del Tribunal de Comptes de l'Estat federat de l'Alta Àustria i president d'EURORAI.

Al seu torn, divendres, dia 21 d'octubre, tindrà lloc l'Assemblea General de les institucions membres d'EURORAI, en el decurs de la qual Joan C. Rosselló Villalonga, síndic major, serà nomenat president d'EURORAI pel període de 2023-2025, conforme a l'article 9.1 dels Estatuts de l'Organització, segons el qual el president de la institució de control extern del sector públic de la regió on tengui lloc la darrera sessió ordinària de l'Assemblea General serà el president d'EURORAI i del Comitè Directiu.